«Зламана доля, та не зламана воля»

  Кожен народ має свого пророка. В українців – це Тарас Григорович Шевченко. Поет, художник, громадянин. З метою вшанування пам’яті геніального поета Обухівська районна бібліотека для дорослих провела в приміщенні Германівської гімназії літературно-музичну композицію «Зламана доля, та не зламана воля».
У святковому заході взяли участь учні Германівської загальноосвітньої школи та гімназії. Ведуча заходу Л.Храпач розповіла маловідомі сторінки життя великого поета та наголосила на величі його жертовної любові до свого народу, до знедоленого рідного краю. Гості свята поринули у шевченківську епоху, в той час, коли жив, страждав і творив Великий Кобзар, відчули серцем його невмируще слово. В залі звучали вірші поета, які проникливо декламували працівники бібліотеки та учні. Справжню насолоду отримали гості свята від співу патріотичних пісень у виконанні викладача  Германівської школи мистецтв Марії Гамми та її учня Савелія Пікуля. До учнів звернулись присутні на святі начальник відділу культури Обухівської РДА Г.І.Чула та депутат Обухівської районної ради В.К.Тимченко. Вони закликали юних германівців гарно навчатись, вивчати творчість Шевченка, любити свою Батьківщину так, як її любив Великий Пророк. Учні у подарунок від шановних гостей отримали книги українських класиків.
    Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії.