«Прокидайтеся від сну, зустрічать йдемо весну!»

Кожна нація, кожен народ мають свої звичаї, що виробились протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї розрізняють і об’єднують людей в один народ, одну націю. Традиція зустрічі весни дійшла до нас із сивої давнини. 
Щоб ознайомити дітей з українським народним звичаєм зустрічі весни, виховати у них любов і пошану до давніх традицій нашого народу, навчити бачити красу і гармонію навколишнього світу, працівниками районної бібліотеки для дітей Малишевою О.І. та Нечай М.М. проведено народознавче свято «Прокидайтеся від сну, зустрічать йдемо весну!». Для відвідувачів – учнів 1-Б класу СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка бібліотекарі відтворили обряд закликання Весни, де в ролі весни виступила учениця 7-А класу СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка Чорна Діана. Маленькі пошановувачі українських традицій виконали обряд закликання весни. Активно ділилися народними прикметами про весну та відгадували загадки за які й отримали від дівчини-весни подарунки. Наприкінці заходу бібліотекарем Нечай М.М. було проведено інформаційний огляд літератури біля книжкової виставки «Без вітрила, без весла припливла в човні Весна».
Ось і відбулася в бібліотеці ще одна зустріч: за давнім українським звичаєм, відтворили веснянки та замовляння, яким понад тисячу років. 
У цих піснях наше коріння, краса, талант і мудрість нашого народу. Тож давайте берегти їх, вивчати, співати і весну закликати.