«З Кобзарем у серці»

Щовесни, коли тануть сніги, 
І на рясті засяє веселка.
Повні сил і живо і снаги 
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

Йде землею 203 весна від дня народження Великого Кобзаря. І зустрічаючи світлий березень, кожен з нас подумки говорить з Тарасом. Звичайно, у всіх нас свій Шевченко, і своя дорога до нього.
Одні люблять серцем його твори, інші цитують в угоду часу, треті вже й забули, коли відкривали його заповітний “Кобзар”. Та все ж радіє серце, що наші сучасні діти вважають 9 березня справжнім національним святом.
За традицією, кожного року, районна бібліотека для дітей відмічає день народження Тараса Григоровича Шевченка. Ось і цього року бібліотекарями Малишевою О.І. та Нечай М.М. проведені Шевченківські читання «З Кобзарем у серці» на які завітали учні 5-А класу СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка. Відвідувачі з задоволенням декламували на пам'ять вірші поета, ознайомились з цікавими та маловідомими фактами з біографії Тараса Григоровича. В пам'ять матері Кобзаря, Катерини Якимівні, до заходу була влаштована книжкова виставка «Благословенна ти в віках…» біля якої завідувачка дитячої бібліотеки Малишева О.І. провела огляд літератури та ознайомила присутніх з історичними світлинами родичів поета.
Шевченко для нас — це не тільки те, що вивчають у школі, а й те, чим живуть. Бібліотекарі закликали дітей вчитися у Тараса шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову, рідну матір. Твори геніального українського поета і художника вічно хвилюватимуть струни людської душі, а пам'ять про нього ніколи не вмре в наших серцях.