«Нас єднає мудрість книги»

Ось і наступили весняні канікули, а з ними до нас надійшло і щорічне книжкове свято – Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, метою якого є стимулювання у дітей інтересу до читання та самостійного вибору книг, підвищення інтелектуального та духовного потенціалу та посилення ролі книги в освітньому процесі. 

В цьому році, в Обухівській районній бібліотеці для дітей, тиждень книги проходить під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає» і розпочався він дитячим святом «Нас єднає мудрість книги». На свято завітали учні 1-го класу ЗОШ №2, а почесною гостею його була наша землячка, відома письменниця Любиченко Наталя Василівна. Родзинкою заходу стало те, що ведучими його були самі ж читачі – учні 8-А класу СЗОШ №1 ім. А.С. Малишка Гетьман Анастасія, Нечай Андрій та Ліберт Анна-Марія, які ознайомили присутніх з історією створення книжки, розповіли про величезний внесок книги в формування таких видатних особистостей як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко. На святі лунали вірші у виконанні маленьких поціновувачів книги про любов до Батьківщини, рідної мови та книги. Особливе захоплення у дітей викликала письменниця Н.В.Любиченко, яка завітала на захід для  авторської презентації власних книжок та розповіла присутнім, що ще з дитячих років вона товаришує з книгою, а свою дитячу збірочку майже автобіографійних оповідок «Бодай тобі добро було!» Наталя Василівна пронесла в своєму серці ще з дитинства і передала в цих оповідках сучасним малюкам оту правічну народну мораль, яку вона перейняла від своїх батьків та дідів. 
На прикінці заходу бібліотекарем Нечай Марією Миколаєвною було проведено вікторину за книжкою  Н.В.Любиченко «Хто ж озвався?» у якій включені поетичні загадки про всесвіт, природні стихії, пори року, рослини, тварин, техніку тощо. Малюки з великим задоволенням розгадували загадки та отримали невеличкі призи від спонсорів бібліотеки.