«Наркоманія - рабство за власним бажанням»

     В наш час проблема вживання неповнолітніми юнаками і дівчатами алкоголю, тютюну і наркотиків настільки гостра, що стає небезпечним соціальним явищем. Від цього страждає все суспільство, але в першу чергу під загрозою опиняється підростаюче покоління: діти, підлітки, молодь. Адже наркотичні речовини особливо активно впливають на несформований організм та руйнують його. З метою застереження юнацтва від цього страшного лиха, Обухівська районна бібліотека для дорослих провела в приміщенні Григорівської загальноосвітньої школи урок здоров’я «Наркоманія - рабство за власним бажанням».
В заході взяли участь: лікар-нарколог Обухівської районної лікарні П.М.Федь, студенти Обухівського медичного коледжу, психолог інституту ІІІ-го віку. Завідуюча районною бібліотекою для дорослих Л.І.Храпач звернулася до молоді із закликом бути обачними, берегти своє здоров’я і вміти протистояти всім шкідливим звичкам. Вона навела сумні статистичні дані про кількість хворих на наркоманію, алкоголізм, СНІД і т.п. явища та недуги, від яких помирає велика кількість молодих людей. Петро Миколайович у своєму виступі розповів про страшну небезпеку, що чатує на молодь: СНІД, венеричні хвороби, алкогольну й наркотичну залежність. Він закликав учнів протистояти цій загрозі, щоб не стати жертвами алкоголю, наркоманії і т.п., підкреслив необхідність дбайливого ставлення до себе, берегти себе й своє життя. Студенти медичного коледжу докладно розповіли чим саме небезпечні алкоголь і наркотики та на противагу цим смертельним недугам навели приклад здорового способу життя, який включає в себе – активність, життєрадісність, розумне харчування, правильний розпорядок дня. Про важливість і актуальність здорового способу життя розповідала у своєму виступі наступна учасниця уроку здоров’я М.В.Лакиза – психолог інституту ІІІ-го віку. Вона наголосила на важливості дотримання заповідей Божих та провела невеличкий психологічний тренінг. Школярі з зацікавленістю відгукнулися на пропозицію психолога.
     На тему зустрічі бібліотекарі оформили книжкову викладку "Зроби свій вибір на користь здоров'я". Огляд представленої літератури зробила провідний бібліограф О.В.Данько. Після зустрічі школярі з інтересом знайомилися з книгами. Петро Миколайович з готовністю та доброзичливістю відповів на запитання школярів. С.В.Калашник – заступник директора по виховній роботі Григорівської ЗОШ подякувала всім учасникам заходу та висловила надію про подальшу співпрацю.