«Поезія - це скарб усіх віків»

"Все поглинає Лета,
Лиш слово не вмира.
Безсмертя у поета
На кінчику пера"

Поезія… Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Поезія здатна знаходити відгук у душах інших: хвилювати або стискати кулаки, готуючись до бою. Звісно, кожен сприймає її по-своєму, бо й ми самі всі різні. Але ж історія людства показує, що поетичне слово йде поруч людиною, і людина з давніх-давен використовувала цей дар Божий для вираження своїх емоцій чи оспівування найпрекраснішого почуття — любові.
Вважається, що найдавніші вірші-гімни були створені ще в XXIIІ столітті до нашої ери. Тож  зрозуміло чому світова спільнота у 1999 році ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО встановила 21 березня свято – Всесвітній День поезії. В Україні це свято почали відзначати з 2004 року. 
В цьому році не обійшло стороною це свято й стіни районної бібліотеки для дітей. Поетичну годину «Поезія  - це скарб усіх віків», яку підготували працівники бібліотеки,  відвідали учні 8-го класу Обухівської гімназії ім. В.О.Мельника та поети Обухівщини: Худолій Т.М. і Хмельовський О.С. Метою цього заходу було допомогти читачеві зрозуміти музику поезії і дати поштовх до проростання її в добре слово, добрі вчинки та добру думку, а найголовніше – вказати кожному шлях до творчого самопізнання. Ведучі заходу Нечай М.М. та Присяжна П.М. познайомили дітей з історією поетичного слова, зупинившись на неперевершеній інтимній ліриці українських класиків, зокрема на поезії І.Франка, Л.Українки, Л.Костенко, В.Симоненка, П.Тичини, М.Рильського, А.Малишка та інших. Лірика цих поетів найбагатша, співуча, широка. Вона ллється до своїх читачів, збагачує їх духовний світ, додає їм шляхетності. Поезії ці сповнені почуттям світлим, іноді болючим, коли взаємним, а коли нерозділеним. 
А ще бібліотекарі ознайомили дітей з поетичними збірками сучасних поетів Обухівщини: О.Довгоп'ят, Ю.Садовським, Г.Горовим, Т.Лакізою, Н.Любиченко, та надали слово присутнім на святі поетам-землякам. Діти затамувавши подих слухали інтимну лірику Тетяни Худолій, яка була гостею цього заходу. Її проникливі рядки з віршів «Ода Обухову» та «До матері» нікого з присутніх не залишили байдужими. Порадував своєю інтимною лірикою і Олександр Хмельовський, який завітав на свято та подарував користувачам бібліотеки «Билини давньокиївські» - збірних науково-художніх реконструкцій давніх билин київського циклу фольклориста С. Росовецького, під редакцією О.Хмельовського.
Підсумком свята був інформаційний огляд літератури біля книжкової виставки «Чарівний світ поезії».