ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

16 травня 2020 року - ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ 
Це свято – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі об'єднаної Європи.
Європейська інтеграція - ключовий пріоритет зовнішньої політики України, який передбачає проведення системних реформ в усіх сферах життя відповідно до норм та стандартів ЄС. Кінцевою метою європейської інтеграції є набуття Україною членства в Європейському Союзі.
Україна – це невід’ємна частина Європи як географічно, так і історично. Діти мають розуміти значення європейських цінностей для розвитку країни. І тому в рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» Обухівська районна бібліотека для дітей отримала від Представництва Європейського Союзу в Україні методичні матеріали для оформлення Куточка Європейського Союзу: «ЄС на книжковій полиці». Тут на полицях куточку розміщені інформаційні матеріали про ЄС, а також книги і журнали про країни Європи, їх географічне положення, історію, населення, мову, культуру, традиції та свята.

Брошура «Відкрий для себе Європу» – дає можливість користувачам дізнатися про клімат, мови, історію, економіку цього континенту. Цікавими та корисними є питання Євровікторини, що розміщена в ній. 
Щоб рухатись вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. Створення інформаційного куточку Європейського Союзу - це можливість користувачам бібліотеки дізнатися більше про Європейський Союз, його історію, інституції та органи ЄС, а також ближче познайомитися з країнами - членами ЄС. 
ШАНОВНІ ЧИТАЧІ !
Запрошуємо Вас відвідати нашу бібліотеку і більш детальніше ознайомитись з літературой про історію утворення ЄС, відомості про те, як він працює, про єдину грошову одиницю - євро та основні напрямки роботи ЄС по виконанню головної мети Союзу - покращення життя людей, а також, про Європейську політику сусідства та партнерства, відносини між Європейським Союзом та Україною та інш.
Тут Ви також можете звернутись до Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції