«Іде Великдень по землі»

Христос Воскрес – радійте діти, 
Біжіть у поле, у садок, 
Збирайте зіллячко і квіти, 
Кладіть на Божий хрест вінок.
Нехай бринять і пахнуть квіти, 
Нехай почує Божий рай,
Як на землі радіють діти!
І звеселяють рідний край

Чудової весняної пори до нас приходить Великдень – одне з найбільших Християнських свят. В Україні його святкують з Х століття. Свято пов’язане з воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день, або Великдень. Упродовж багатьох століть українці шанують цей святковий обряд, тому що він символізує перемогу добра над злом.

Напередодні Великодня працівниками Обухівської районної бібліотеки для дітей Малишевою О.І. та Нечай М.М. проведено для користувачів – учнів 1-Б кл. Академічного ліцею №1 ім. А.С.Малишка народознавче свято «Іде Великдень по землі». 
Мета проведення – відродження звичаїв та обрядів нашого народу, примноження його традицій, розширення знань дітей про святкування Великодніх свят та виховання у них почуття любові до свого народу. Дітей ознайомили з цікавими відомостями про свято, народною символікою та історією зародження писанкарства. 
Завідуюча бібліотеки Малишева О.І. ознайомила присутніх з виставкою-експозицією «Іде Великдень по землі», на завершення заходу бібліотекар Нечай М.М. запропонувала всім присутнім пограти в українську народну гру «Котилося яєчко». Всі діти з задоволенням приймала участь у цій грі та виграли подарунки.