«Геній на всі часи»

Уява важливіша за знання.
Знання обмежені, тоді як 
уява охоплю весь світ,
тим самим стимулюючи прогрес
і породжуючи еволюцію

(Ейнштейн про важливість усвідомлення знань)

Мабуть, у кожному класі знайдеться розума¬ха, котрий, здається, знає чи не все на сві¬ті. Про що не запитай у цієї дитини - на все дасть відповідь. І нехай навіть не повноцінну відповідь, то хоча б вдалий здогад. Найчастіше таку людину називають «ейнштейном». Що означає це сло¬во? Звідкіля взагалі взялося таке дивне прізвисько?

Насправді це прізвище чи не найрозумнішої людини у світі. Вченого, котрий перевернув усі уявлення про влаштування світу, а також про людські можливості. Звали його Альбертом Ейнштейном. 
Народився в єврейській сім’ї в місті Ульм, що у південно-західній Німеччині. Пізніше його родина переїхала до Італії. Вже у початковій школі Альберт виявив схильність до точних наук. У Цюріхському політехнікумі, куди він вступив після закінчення школи, Альберт продовжив ґрунтовно вивчати математику та фізику. Минуло кілька років - і він став викладачем.
Наукова діяльність Альберта Ейнштейна мала фундаментальний вплив на все, починаючи із кван¬тової теорії і закінчуючи ядерною енергією та атомною бомбою. Однак вчений навряд чи очікував, що його наукові теорії призведуть до бомбардування Хіросіми та Нагасакі у 1945 році. Мало хто знає, що щодня ми маємо справу з теоріями Ейнштейна. GPS-навігація, сканери у супермаркетах, цифрові фотокамери,
СD-плеєри, телевізор, комп’ютер - усі ці винаходи базуються на тій чи іншій теорії Ейнштейна.
У 1921 році Альберт Ейнштейн став лауреатом Нобелівської премії з фізики. Вчений якісно змінив науку, зробив революційний прорив у фізиці. А ще він зміг пояснити природу речей так, як ніхто і ніколи до нього і після нього.
До 140-річчя вченого працівники Обухівської районної бібліотеки для дітей Малишева О.І.,  Нечай М.М. підготували книжкову виставку «Альберт Ейнштейн – людина Всесвіту» та за її матеріалами для користувачів бібліотеки провели інформаційний калейдоскоп «Геній на всі часи»