«Шкідливі звички: міраж і дійсність»

Нашому суспільству дедалі частіше доводиться мати справу з проявами алкоголізму, наркоманії та токсикоманії серед школярів. У підлітків, які вживають алкоголь та наркотики, передусім зазнають ураження нервова, а згодом — й інші сис¬теми організму. Зміни, що ведуть до інвалідності, настають у них катастрофічно швидко. З цим злом неможливо боротися, не знаючи причин його виникнення, особливостей впливу наркотичних та токсичних речовин на організм, тому так і важливо дітям в підлітковому віці частіше проводити профілактичні заходи на ці теми.

Одним з основних напрямків роботи Обухівської районної бібліотеки для дітей є активна популяризація літератури про здоровий спосіб життя, профілактику шкідливих звичок. Чимало зусиль докладають бібліотечні працівники для пропаганди в підлітковому середовищі літератури, спрямованої на популяризацію здорового способу життя, попередження наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління. Ці заходи носять інформаційний, пізнавальний та дискусійний характер. 
Ось і сьогодні на урок здоров'я «Шкідливі звички: міраж і дійсність» до бібліотеки завітав лікар-нарколог Обухівської районної лікарні Федь П.М. з медичним «десантом» - студентами медичного коледжу м. Українка на зустріч з читачами бібліотеки – учнями 6-го класу гімназії ім. В.О. Мельника.