«Світ фантазії та мудрості Василя Королів-Старого»

Казки є дуже важливим видом творчості. Вони навчають дітей бачити прекрасне в навколишньому світі, відчувати барвистість, багатство життя. Казки передають колорит народних звичаїв, містять основи народного світогляду, закладають дітям міцні підвалини народної моралі. Так, Грінченко відзначав, що казка є чудовим навчальним матеріалом. Тож не дивно, що історія виникнення казок вже нараховує тисячі років. 
Чимало українських письменників теж творили казки. Серед них Василь Королів-Старий,якому днями виповнилося 140 років від дня народження. До ювілею письменника працівники Обухівської бібліотеки для дітей Малишева О.і., Нечай М.М. підготували та провели для читачів-дітей 5-6 класів літературну подорож-вікторину «Світ фантазії та мудрості Василя Королів-Старого»
за казковими творами письменника, якими збагатив великий материк українських літературних казок, що творили такі видатні майстри слова, як Марко Вовчок, Петро Куліш, Юрій Федькович, Сидір Воробкевич, Іван Франко, Леся Українка та інші.
Автор  оживив, переосмислив по-своєму образи фольклорно-казкових представників «неіснуючого, невидимого світу», по-новому трактував «нечисту силу» (чортів, вовкулак, відьом, упирів, русалок, потерчат, домовиків, водяників, злиднів, перелесників тощо), якою чомусь лякали людей, особливо дітей. Як вважав сам письменник, прищеплювати дітям оте «безглузде й непотрібне почуття жаху перед вигаданими потерчатами та неіснуючими страхіттями навряд чи раціонально й педагогічно».
В творах Василя Королів-Старого казкові істоти  звертаються до нас, людей, вчать нас бути добрими, не пам'ятати лихого, не вимагати подяки за гарні вчинки.
Бібліотекарі  ознайомили дітей з біографією Василя Королів-Сторого,  творами, які написані письменником для їх віку і які має в своїх фондах бібліотека, та запропонували відповісти на запитання літературної вікторини по збірці казок «Нечиста сила».  Найкращім знавцями літературних казок В.Королів-Старого виявились Мозоль Лія та Чиркова Люда 6-Б клас,  СЗОШ №1.