«Найкраще в світі слово - мати»

Травень розкинув квіти в діброві,
Килими стелить – трави шовкові.
То не пташата щебечуть  у гаю,
Хлопці й дівчата пісні співають.
Хлопці й дівчата прийшли з квітками
Пошанувати три наші мами:
Що першу – нашу матінку рідну
Добру,мов сонце,любу, погідну.
Другу – Вкраїну: тугу – надію.
Третю – на небі Матір – Марію.


Матусин день – це велике свято,  адже все прекрасне на землі від променів сонця, від маминої казки і пісні. Свято матері в Україні має триєдину суть. У цей день ми вшановуємо Матір Божу – Діву Марію, вшановуємо рідну матір, що народила нас. Вшановуємо Матір – Україну 
Мати – найрідніша і найближча кожному з нас людина. Вона дарує нам життя. Вона вчить нас людських правил, оживляє наш розум, вкладає у наші вуста добрі слова. Перше слово, з якого розпочинається наше пізнання краси світу, його сонячності, - це слово «мати». І де б не були ми, щоб ми не робили, матері завжди світять нам своїм ніжним серцем.  Пригадаймо Шевченкове «Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим…»

 Мати – це все: життя, вірність, працелюбність, святість, вічність  А ще наші матусі  є  Берегинями  роду українського, його прекрасних символів і давніх звичаїв. Вони уберегли від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і волелюбний дух, навчили величати рідну землю, рідний край, гордитися народом, котрий має таку багату і прекрасну душу.
Ось і сьогодні стоять на вершині двох тисячоліть наші вкраїнські матері і моляться за своїх синів та народ, як і дві тисячі літ тому на Голгофі стояла на колінах перед розіп’ятим на хресті сином Ісусом Мати Божа і молила Всевишнього пощадити її дитину. Бо рідна Мати і рідна Україна – два крила любові, два крила  які несуть українську душу через віки і не в’януть у вічному польоті, бо тримає їх на світі материнська любов.
Дорогі наші матусі! Дякуємо Вам за невтомну турботу, щирі любов та піклування. Нехай у промінні травневого сонця розтануть усі негаразди, а Господь оберігає Вас впродовж довгих років життя.
На свято Матері до районної бібліотеки для дітей завітали учні 2-х класів СЗОШ № 1 ім. А.С. Малишка.








"Тобі, люба мамо" - колективне виконання пісень учнями 2-х класів СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка до Дня матері.