«Весна іде наповнена чудес – Христос Воскрес!»

Великдень — одне з найбільших свят християн. Святкується в Украні з X століття навесні й пов’язане із воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий День, або Великдень.
У дохристиянські часи це було свято весняного сонця і пробудження природи від зимового сну. Невід'ємна частина Великоднього свята – писанка. У наших предків яйце було символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. 
Щоб ознайомити підростаюче покоління зі звичаями та традиціями нашого народу, працівники Обухівської районної бібліотеки для дітей, Малишева О.І. та Нечай М.М. підготували та провели народознавче свято «Весна іде наповнена чудес – Христос Воскрес!».  На свято завітали учні 4-А класу СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка, які ознайомились з історією зародження цього свята, звичаями святкування та народними традиціями розписування писанок. А ще бібліотекарі звернули увагу присутніх на книжково-ілюстративну виставку «Йде Великдень по землі» та ознайомили з літературою котра є на ній. Закінчилось свято Великодньою грою «Котилося яєчко…», учасники якої отримали невеличкі подарунки. На знак подяки діти подарували до бібліотеки свої творчі роботи тематики «Українська писанка»