«Рідна земле, ти козацькою славою щедра»

 До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, з метою розширення знань учнів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму, національної гідності та побратимства, популяризації надбань і традицій славних запорожців – оборонців рідної землі, працівники Обухівської районної бібліотеки для дітей організували і провели тематичну годину «Рідна земле, ти козацькою славою щедра».
    Бібліотекарі розповіли школярам Обухівської СЗОШ №1ім. А.С.Малишка про славні козацькі традиції, історію виникнення  козацтва в Україні, побут і життя козаків на Січі.
Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків.  Дітям цікаво було дізнатись: хто такі запорожці та  як ставали ними,  про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї. 
     Діти приймали активну участь у заході, згадували прислів’я та приказки про козаків, відповідали на запитання бібліотекарів,  переглядали книги, представлені на книжковій виставці.