"Рідна країна ─ безпечна країна"

12 жовтня директор Обухівської центральної районної бібліотеки Л.І.Кобилінська була присутньою на презентації проекту Фонду Миколи Томенка та Національної бібліотеки України для дітей ─ "Рідна країна ─ безпечна країна", яка відбулася в Київській обласній бібліотеці для дітей. В презентації приймали участь представники ініціативної групи даного проекту - народна артистка України Жанна Боднарук, композитор Анатолій Карпенко, громадський діяч Олександр Федоренко, заступники генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Людмила Полікарпова та Тетяна Шамаріна.
Після презентації проекту відбулося плідне творче спілкування М. В. Томенка та його команди з бібліотечною спільнотою Київської області, де очільник Фонду подарував на кожну РЦБС та МЦБС свою книгу "Україна: історія Конституції"( К.: Генеза, 2015.- 144с.)  і книгу для дітей Бориса Олійника "Очима добра" (К.: "Новий друк, 2010.- 51с.").
     В рамках проекту зініційовано проведення Всеукраїнського конкурсу серед читачів-дітей 1-4 класів (малюнок) "Рідна країна ─ безпечна країна: Як треба поводитись на дорогах". Підсумки конкурсу по областях будуть підбиті до 20 листопада 2017 року і переможці отримають від Фонду М. Томенка призи, а всі учасники ─ флатери безпеки на дорогах, які сам очільник Фонду презентував під час зустрічі і подарував кожному із присутніх в бібліотеці маленьких читачів ─ першокласників.
    Обухівська районна бібліотека для дітей запрошує дітей 7-12 років взяти участь в конкурсі. На конкурс надсилаються творчі роботи дітей (малюнок формату А4), де у будь-який спосіб відображено правила дорожнього руху. Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулицях, дорогах. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками, а всі учасники конкурсу отримують у подарунок патріотичні флайтери — світловідбиваючі наклейки.
    З Положенням та умовами конкурсу можна ознайомитися в Обухівській районній бібліотеці для дітей, а також на сайтах КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», Національної бібліотеки України для дітей.