«Мандруючи країнами Європи»

Щороку в травні ми відзначаємо закінчення Другої Світової війни, і народження із того страшного досвіду нової форми організації Європи – Європейського Союзу. Це сім'я демократичних європейських країн, які утворили спільні інституції і спільно працюють задля миру та процвітання. Ідея європейської інтеграції мала на меті попередити убивчі війни та їхні руйнівні наслідки і вперше вона була запропонована Міністром закордонних справ Франції Робером Шуманом у промові 9 травня 1950 року.

І хоча Європа – це континент різних традицій та мов, але, водночас, спільних цінностей. ЄС захищає ці цінності, заохочує співробітництво між народами Європи, сприяє єдності, зберігаючи розмаїття, та забезпечує соціальну спрямованість всіх своїх рішень. 
З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни, популяризації європейської та української культурної спадщини, сприяння налагодження та  укріплення зв’язків між європейськими народами наша країна вже декілька років поспіль святкує День Європи. Свято це відзначила і Обухівська районна бібліотека для дітей. Для своїх читачів бібліотекарі Малишева О.І. та Нечай М.М. організували книжково-ілюстративну виставку літератури «Мандруючи країнами Європи» біля якої постійно проводять інформаційні бесіди та огляди літератури знайомлячи своїх користувачів з країнами і містами Європи, видатними людьми, національними особливостями, народними традиціями і звичаями.