Малишкові гостини

         І якщо пісня вийде в люди,
      Я пломінь серця не згашу,
      Впаду землі на теплі груди,
      Нової сили попрошу.                                                                           А.Малишко                                                                       
       Кожного року  напередодні дня народження нашого славетного поета-земляка Андрія Самійловича Малишка Обухівська районна бібліотека проводить Малишкові гостини. В цьому році вже вдев’яте вони відбулись в клубі «Ветеран» за темою «Пісенна творчість А.Малишка».
Не згасає інтерес і любов до Малишкової пісні серед народу. Мабуть тому на захід прийшли і люди літнього віку і школярі. Зал був переповнений. Бібліотекарі підготували  літературно-поетичну композицію «Солов’їне серце України». Багато цікавих фактів з життя поета та з історії народження його пісень дізнались слухачі від ведучих – Л.Храпач та Т.Поштар. 
       Малишко – поет-пісняр від Бога. Він створював такі вірші, яких не можна не співати, бо його поезія відзначається дивовижною музичністю, його вірші легко й природно лягали на музику, а явори, тополі, ясні зорі ставали образами і символами . Упродовж усього життя і завжди з великим бажанням він працював як пісняр. На слова поета написали більше 100 музичних творів такі видатні композитори, як: Л.Ревуцький, Г.Козицький, М.Вербицький, А.Штогаренко, О.Білаш, брати Платон і Георгій Майбороди та інші. Особливо плідно він працював із Платоном Майбородою. Їхні пісні  - наслідок рідкісного споріднення двох талантів. Разом вони створили понад 30 пісень, де торкнулись важливих гуманістичних тем, розкрили світ людських почуттів. Твори А.С. Малишка «Рідна мати моя», «Білі каштани», «Ми підем, де трави похилі» та інші стали справді народними. Ці та інші пісні на слова А.Малишка, з насолодою слухали гості заходу у виконанні хору ветеранів «Оксамит» (худ. керівник М.Гамма). 
       Пісні Малишка полинули у широкий світ. Так Андрій Малишко своєю пісенною творчістю завоював право звертатись до всього людства.