«До мови доторкнемось серцем»


9 листопада районна бібліотека для дітей відзначала День української писемності та мови на честь ушанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця. Протягом дня працівники бібліотеки проводили інформаційні бесіди та огляди літератури біля книжкових виставок присвячених ювілеям українських письменників – найкращим популяризаторам українського слова, які піднесли це слово на вершину всенародної любові. До цього дня бібліотекарі підготували книжкову виставку «…І сонцем слово засіяло!». 

Для читачів середнього шкільного віку бібліотекарями Нечай М.М. та Малишевою О.І. проведено свято «До мови доторкнемось серцем». На заході звучали вірші про українську мову і українське слово класиків літератури Т.Шевченка, О.Олеся, П.Тичини, В.Симоненка, В.Сосюри, А.Малишка, Д.Білоуса, Л.Україки, Л.Костенко та ін.. Учні 5-А кл. СЗОШ №1 ім. А.С. Малишка Андріянова Юлія, Денисенко Вікторія та Кручинська Вікторія декламували на пам'ять вірші нашого видатного земляка А.С. Малишка. Діти з задоволенням приймали участь у вікторинах: відгадували мовні загадки поета Д.Білоуса, приймали участь в міні конкурсі на кращу вимову скоромовок, розказували народні прислів’я та приказки.
Родзинкою заходу був виступ гурту «Веселі нотки» Германівської дитячої школи мистецтв, керівник Гамма Марія Опанасівна, які під бурхливі оплески присутніх виконували українські народні пісні.
Ось так, щорічно відзначаючи це свято, ми гуртуємось задля відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові.