Відлуння Афганських гір

    15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Після закінчення Другої світової війни українці в складі військ Радянської армії брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав, серед яких найбільш жахливою та трагічною стала війна в Республіці Афганістан. Наші воїни героїчно стали в самий центр виниклої гарячої точки і гідно намагались утримати або погасити конфліктну ситуацію.
Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувало нам життя більше чотирнадцяти тисяч наших солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових. Тих, хто на практиці реалізує таку допомогу, називають воїнами - інтернаціоналістами. Вони є зразком доблесті та героїзму для нинішнього покоління українських воїнів. 
    Віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, Обухівська центральна районна бібліотека для дорослих влаштувала книжкову виставку "Відлуння Афганських гір". Біля книжкової виставки бібліотекар Г.Василенко ознайомила присутніх з представленою літературою та провела бесіду-спомин про участь українських солдат у афганських подіях 1979-1989 років, про висновки, які ми всі маємо зробити, але найголовніше - знати правду про страшні події Афганської війни. Будь - яка війна, як жорно ламає життя безлічі людей. Це жорстока правда.