"Автор Національного гімну України"

Нещодавно українська громадкість відзначала 205 річницю з дня народження М.М.Вербицького, видатного українського композитора, автора музики до Державного гімну України. 
Михайло Вербицький - видатна постать в українському музичному мистецтві другої половини 19 століття. Він залишив чималий творчий доробок із творів різних жанрів: хорового, музично-театрального, симфонічного, камерно-вокального та камерно-інструментального. Композитор писав інструментальні твори для гітари, а також вокальні твори в супроводі гітари, яка для нього була тим інструментом, як для інших романтиків - фортепіано.
Оцінюючи значення М.Вербицького для розвитку національної музичної культури, С.Людкевич писав, що він є "символом національного відродження в Галичині". Однак, на жаль, досі зі спадщини М.Вербицького дуже мало що видано, і переважна більшість його творів збереглася в рукописах. Серед них є автографи й чимало неавторських списків.
Працівники Обухівської районної бібліотеки для дітей, до ювілею маестро
влаштували тематичну поличку літератури "Автор Національного гімну України", та за її матеріалами підготували і провели інформаційне портфоліо композитора.