"Славне ім'я в історії району"

"Славне ім'я в історії району" - краєзнавча інформіна до 90 - річчя від дня народження директора Трипільської ТЕС Миколи Миколайовича Красноштана.
Сьогодні, 22.04.2020 року виповнилося 90 років від дня народження шанованої людини в нашому краї, відомої не тільки на Київщині,а й далеко за її межами, академіку Української академії наук національного прогресу за спеціальністю - електроенер - гетика, лауреату Державної премії УРСР в галузі науки і техніки, директору Трипільської ТЕС - Красноштану Миколі Миколайовичу.
Миколі Миколайовичу, уродженцю міста Маріуполь Донецької області, Обухівщина стала рідною землею. В розквіт нашого краю він вкладав і свою працю, і своє натхнення, і свою синівськую любов...

Свій трудовий стаж Микола Миколайович розпочав в далекому 1953 році на Миронівській ДРЕС (після закінчення Одеського політехнічного інституту). З 1958 по 1961рік працював головним інженером на Штерівській ДРЕС, потім з1961 по 1967 - обіймав посаду директора Назарівської ДРЕС. У 1981 році Микола Миколайович приїхав на Обухівщину. Оселившися в м.Українці, він розпочав працювати головним інженером на Трипільській ДРЕС. У цьому ж році його призначають директором Трипільської ТЕС. Мудрий керівник, висококваліфікований фахівець - ця людина зробила значний внесок у розвиток нашого краю і всієї України , ставши для багатьох достойним прикладом як потрібно ЖИТИ І ЛЮБИТИ свою Країну. 
Шановні користувачі! Більш докладніше ознайомитися з біографією цієї відомої людини вам допоможе літературно - пуб- 
ліцистичне видання "Синівською любов'ю", яке вийшло з-під пера місцевих авторів - краєзнавців - Артюшенко Олени Василівни та Домотенка Юрія Корнійовича.