«Вишиванка – оберіг, що не губиться в віках»

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Упродовж тисячоліть у народній вишивці знаходили і знаходять відображення думки і настрій людини, що її творила, красу природи. А також полохливий світ думок майстринь, їхні сподівання на кращу долю, людські вірування, оберегову символіку речей, позначених візерунком нитки й голки.
Вишивання – давнє й вічно молоде мистецтво, яке для кожного українця має велике значення в усі віки та часи. Найближча до тіла вишита сорочка зберігає нашу родову пам'ять, рятує душу. Саме вона займає найпочесніше місце у святковому одязі й сьогодні.

З нагоди Дня вишиванки до Обухівської районної бібліотеки для дітей на народознавчу годину «Вишиванка – оберіг, що не губиться в віках» завітали учні 4-5 класів Академічного ліцею №1 ім. А.С. Малишка. Цікавий матеріал зібрали й донесли до читачів працівники бібліотеки Малишева О. І. та Нечай М.М. Запрошені на захід гості Шабала Є.В. - провідний методист ЦРБ і Кабанчук О.В. - майстриня з вишивання виконали пісні про вишивку та вишиванки, ознайомили присутніх зі своїми творчими роботами. 
Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є невід’ємним елементом гардеробу бізнес-людей, нею оздоблюють інтер’єр, без вишитого рушника важко уявити будинок справжнього українця... Відтак, популярність вишивки не слабне. 
Тож одягаючи вишиванку, ми не тільки шануємо та зберігаємо українські народні традиції, а ще й популяризуємо та поширюємо вплив української культури.