«Поету невмирущої рути - 70!»

Спасибі, друже, за любов жагучу 
до рідної Вкраїнської землі, 
повік твою «Червону руту»
співати будуть солов’ї.

Він пішов у далекі гори, залишивши нащадкам визначну культурну спадщину. Ким він був — звичайним поетом та композитором, який плекав любов до рідної землі, чи втіхою українській землі за всі страждання, що їх вона зазнала від своїх гнобителів?
Володимир Михайлович Івасюк — не лише видатна постать української культури, він — один з представників української інтелігенції, що не підкорилися радянським законам, один із тих, кого нищив радянський апарат влади. 
У чому ж полягає феномен Володимира Івасюка?
На це запитання шукатиме відповідь ще не одне покоління дослідників. Але достеменно відомо: Володимир відчував і любив свою землю, природу, свою рідну Буковину, до якої прикипів серцем і душею. І ця любов до прекрасного яскраво виражена в його піснях. Варто лише прислухатися до «Водограю». Це не просто пісня, це художня розповідь про чудовий край — Карпати! А його чарівна «Червона рута», яку співали від Карпат, де вона народилась, і до Курил, навіть вірмени й грузини намагались написати хоча б одну пісню українською мовою, не кажучи вже про росіян чи білорусів…
    Минуло більш ніж чверть століття, як не стало Володимира. Проте його пісні лунають в Україні. Не спадає інтерес до творчості і життя композитора. Хоча молоде покоління більше знає Івасюка з розповідей старших та публікацій, що не так вже і часто з’являються у засобах масової інформації. Рідкістю стали й збірки його пісень. Адже саме вони, на мою думку, можуть знайти відгук у серцях та душах молодих людей, сформувати в них відчуття краси й любові до рідної землі, яку так натхненно оспівав Івасюк у своїх шедеврах — «Баладі про мальви», «Пісні про тебе», у «Літі пізніх жоржин», а надто — в «Червоній руті», «Водограї»…
Нещодавно Володимиру Івасюку мало б виповнитись 70 років і працівники Обухівської районної бібліотеки для дітей вшанували непересічний талант митця, а саме: до ювілею українського поета і  композитора влаштували книжкову виставку «Поет « невмирущої Рути», біля якої для користувачів бібліотеки провели інформаційний огляд літератури  та прослухали найвідоміші його пісні.