«Ціна чужої війни».

Хто ж відповість?
Як захлинався бій останній
І ущухав вогонь атак,
Упав юнак в Афганістані –
Двадцятирічний мій земляк.
Упав, з очей спадали зорі,
Темніла неба пелена…
О, Боже мій, що тільки творить
Людьми придумана війна!..

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна, яка тривала понад 9 років,  безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. У ній брали участь більш ніж 160 тис українських військовослужбовців, з них  майже 13 тисяч з Київщини.
Сьогодні , 15 лютого 2019 року,минає 30 років з дня виведення військ с Афганістану. До цієї трагічної дати в Обухівської районної бібліотеці для дітей організували та влаштували книжкову виставку «Афганістан - мій біль і рана» біля, якої провели  хвилини мужності та героїзму під назвою «Ціна чужої війни».
Завідуюча бібліотеки Малишева О. І. представила читачам літературу про Афганську війну, ознайомила з краєзнавчою книгою «… Окликом з вічності» (Книга Пам'яті мужніх синів та дочок Київщини, які загинули на війні в Афганістані),  тематичним досьє  про події в Афганістані,  розповіла про воїнів – інтернаціоналістів, зокрема, наших місцевих жителів та всі разом вшанували пам'ять героя - земляка з Жуківців - Вадима  Петровича  Гладуша, який загинув 17 березня 1985р. біля м. Кабул (центральний Афганістан).