Ангели Майдану

…Спасибі Вам, що ви стояли міцно,
 Стояли, бо не знали вороття…
 Спасибі раненим й загиблим,
 Бо не ховали ви від куль свої життя!..

Запоріжська Січ і козацтво, Січові стрільці і УПА, Крути… Народ  наш  століттями боровся за свою Незалежність. В часи запеклої непримиренної боротьби гинули його найкращі сини і доньки… Часом здавалось, що українці вже ніколи знову не зберуться на черговий етап боротьби, але Ми знову і знову вставали.  Нова незалежна держава Україна з'явилась на політичній карті Світу 24 серпня 1991р. Здавалось би, доля нарешті подарувала нам унікальну можливість стати незалежною Європейською державою, але історія повернула нам ще одні Крути.
30 листопада 2013р…І знову молодь, студенти, школярі…За  прагнення до Євроінтеграції, кращого життя  та свободи і оновлення країни заплачено страшну ціну- своє життя віддали найкращі – Небесна Сотня. І більшість з них молоді, сильні, ті, що лише починали жити, серед яких і наш земляк – Чаплинський Володимир  Володимирович. Їхній вчинок – то велика жертовна любов до своєї країни, до свого народу.
В читальному залі Обухівської районної бібліотеки для дітей вшановано пам'ять Небесної Сотні: до цих трагічних подій організовано книжково - ілюстративну виставку «Ті, що стали янголами: сто разів про гідність.» та  проведено бібліотекарями Малишевой О.І., Нечай М.М., для користувачів  – учнів старшого шкільного віку, урок-реквієм  «Ангели Майдану». На захід було запрошено журналіста, волонтера, активного учасника Майдану – Артюшенко Олену Василівну. Вона поділилась спогадами про ті трагічні дні, розповіла про звичайних і водночас неймовірних людей, які створили революцію Гідності , закликала молодь переосмислити своє буття, мати сміливість відстоювати свою правоту й свободу, перемагати байдужість. Всі присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, та всіх хто загинув за вільну Україну, хвилиною мовчання.
 На закінчення заходу бібліотекарем Малишевой О.І. проведено інформаційний огляд літератури біля книжкової виставки.