«Квітни, плането, в дитячих руках»

День захисту дітей - яке чудове свято!
Усіх дітей Землі ми хочемо привітати.
Хай світить сонце всім, грайливий м’ячик скаче,
Від болю і образ нехай ніхто не плаче.
І наша пісенька нехай летить над краєм
Про те, що ми зі святом всіх вітаємо.

У перший день літа ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей, одне із найдавніших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії у листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу та оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

З нагоди цього свята працівниками Обухівської районної бібліотеки для дітей проведено цикл заходів під назвою «Квітни, плането, в дитячих руках». На протязі дня в бібліотеці відбулися:  дитяче свято «Живе на цій планеті народ чудовий – діти!», година розваг «Граємо, читаємо, літечко вітаємо», «Захист дитини в цілому світі – місія честі, любові й добра» - бесіда-інформація біля куточку правознавства «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти» та інформаційний огляд літератури біля книжкової виставки «В літні пригоди з цікавою книжкою».
 Під час заходів діти змагалися у різноманітних конкурсах: відгадували загадки про літературних героїв, розв’язували інтелектуальні задачі, складали пазли, демонстрували спритність у іграх, співали, танцювали, малювали. Всі учасники конкурсів та відвідувачі заходів отримали подарунки, а ще, доречним було в цей спекотний день, частування дітей морозивом.