Презентація краєзнавчих книг

      Талановита Обухівська земля й надалі поповнюється цікавими та цінними виданнями. Днями в приміщенні районної бібліотеки для дорослих відбулася презентація книг талановитих обухівських майстринь слова О.В.Артюшенко та Н.В.Любиченко. Олена Василівна Артюшенко – журналістка, краєзнавець, людина, яка дуже багато робить для вивчення історії рідного краю, вона є автором і упорядником багатьох краєзнавчих видань. Останнім часом під її редакцією вийшли в світ два літературно-мистецьких видання «Обухівський ярмарок народної творчості». Ці краєзнавчі книги  розповідають про історію народних ремесел на Обухівщині, про активне їх відродження за роки незалежної України.  В них представлені короткі біографічні дані майстрів народної творчості, найяскравіших представників різних мистецьких жанрів. В цих виданнях знайшли широке ілюстроване відображення творчі досягнення митців Обухова, зокрема дитячі таланти.

     Наталія Василівна Любиченко ознайомила читачів з своєю новою книгою «Спогади, навіяні вітряками». Наталія Любиченко – член Національної спілки письменників України, авторка дитячих книг: «Перші проліски», «Віночок надії», «Чудотворне совенятко», «Крилате сонечко», «Розмалюю писанки». У новому краєзнавчому виданні письменниця зібрала безцінні спогади старожилів міста, які десятиліттями боялись їх оприлюднити. Лише на схилі літ вони відкрили свої згорьовані душі не для того, щоб затьмарити сьогодення, а для того, щоб стати міцним і надійним фундаментом для поступу вперед, щоб міцніло коріння безсмертного українського Дерева Життя. Найбільше це видання цікаве корінним мешканцям Обухівщини, в якому вони з задоволенням можуть роздивитися старі фотографії та дізнатися багато маловідомих фактів з життя своїх предків.
     Письменниці звернулись до присутніх на презентації із закликом любити свій край, оволодівати знаннями, вивчати найкращі надбання людства, зокрема українську літературу, яка є фундаментом подальшого життя нашої молоді. Авторки особливо підкреслили, що любов і добро – найголовніше у житті. Слова вдячності й подяки за фундаментальну літературно-краєзнавчу працю висловила письменникам присутня на презентації начальник Обухівського відділу культури, національностей, релігій та туризму Мартинюк Л.В.