Читаю – значить, живу!

 Саме так говорить про себе найактивніша читачка Обухівської  центральної  районної бібліотеки - Оринчук Євдокія Григорівна. Цій чудовій жінці, люблячій мамі,  бабусі й прабабусі зозуля накувала вже 84 роки. Але незважаючи на свій поважний вік, ця жінка продовжує жити активним життям: сама обробляє присадибну ділянку, відвідує українську православну церкву, постійно відвідує бібліотеку. Останнім часом дуже вболіває за українських воїнів, які перебувають в АТО.
   Доля не стелила їй квіти під ноги. Всього було в її житті – і радості, і горе. Та ніколи вона не впадала у відчай. Весь вік прожила у праці, в турботах про дітей та онуків. Ніколи не була байдужою до чужого горя й завжди з готовністю приходила на допомогу хворим і немічним. Ось і цього разу Євдокія Григорівна прийшла в бібліотеку за книгами, а з собою взяла сумочку з продуктами, щоб разом провідати лежачу хвору… «Я без книги та читання не можу жити, і дочок своїх привчила читати» - ділиться з бібліотекарями Євдокія Григорівна. Її дочки також активно відвідують нашу бібліотеку. Найактивніша читачка любить літературу різної тематики і найбільше - українською мовою. Коли бібліотекарі, зважаючи на вік читачки, запропонували їй приносити книги додому, вона образилася: «Я хочу спілкуватися з людьми, хочу сама вибирати книги, буду ходити, допоки зможу!». Отака вона, Євдокія Григорівна Оринчук! 
    Сподіваємося і віримо, що приклад нашої найкращої читачки - Євдокії Григорівни посіє благодатне зерно у душі наших теперішніх і майбутніх читачів. 
      Здоров’я і довгих років життя Вам, Євдокіє Григорівно!