«Світ української писанки»

Котилася писаночка з гори на долину.
Прикотилась простісінько до нас у гостину.
А за нею йде Великдень, несе білу паску,
Розсипає між діточок радощі і ласку.

Із воскресінням природи приходить до нас найвеличніше з християнських свят – Великдень. День Воскресіння Спасителя відзначається якнайурочистіше, багатьма цікавими звичаями та обрядами. Зокрема, звичаєм розписувати курячі яйця.
Яйце завжди було загадкою для людини. Неживе, воно давало початок новому життю і тому його почали вважити символом самого життя, уособленням чарівної сили добра. В Україні писанкарство досягло найвищого рівня свого розвитку і стало окремим видом мистецтва, а писанка – одним із культурних символів України. За свідченням фахівців, переважно чужинців, українське писанкарство – за художнім рівнем, розмаїттям кольорів, довершеністю малюнків і сюжетністю – прирівнюється до знаменитих китайських та японських мініатюр.
Щоб розширити і поглибити уявлення читачів-дітей про народну символіку, ознайомити з традицією розписувати писанки як оберега, дотримуватись традицій та обрядів свого народу, бібліотекарями районної бібліотеки для дітей Малишевою О.І. та Нечай М.М. проведено народознавче свято «Світ української писанки». На захід  завітали учні 3-Б класу СЗОШ №1 ім. А.С.Малишка які з задоволенням ознайомились з історією виникнення писанки, своєрідністю техніки її виготовлення, колориту її та орнаменту, а ще розповіли про свої сімейні традиції святкування Великодня. Бібліотекарі провели огляд літератури біля книжкової виставки «Писанкові очі Всесвіту» та ознайомили з колекцією подарованих дітьми писанок, які зберігаються в бібліотеці. На закінчення свята була проведена народна гра «Котилося яєчко…», під час якої за допомогою писанки присутні виграли для себе подарунки. 
Наш захід став радісною подією в житті дітей і показав, що вони люблять свято Великдень, цікавляться історією його заснування та традиціями його проведення, і з нетерпінням чекають на нього.