«Вони помирали, щоб жила Україна»

                Не люди по Майдану – Боги ходять
           Ці хлопці тілом й духом визначні.
           Слова в них щирі й красномовні –
           Вони Вкраїни славнії сини!                                         
    В лютневі дні вся Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – тих мужніх, незламних українців та їх побратимів інших національностей, чиї душі уже на небесах. Щоб віддати належну шану учасникам Революції Гідності та вшанувати пам’ять полеглих, в Козинському міському будинку культури пройшов районний вечір-реквієм «Вони помирали, щоб жила Україна».
Захід підготувала і провела Обухівська центральна районна бібліотека разом з Козинським міським будинком культури та Козинською школою мистецтв. Пригадати сторінки подій, які відбувалися на Майдані Незалежності в лютому 2014 року,  до присутніх звернулася ведуча заходу – Л.Храпач. Захід супроводжувався показом документальної стрічки та музичним супроводом. Коли на екрані висвітлилися портрети Героїв Небесної Сотні, а також загиблих учасників АТО – наших земляків, присутнім в залі важко було стримати сльози смутку. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих українських патріотів. 
     На вечір-реквієм були запрошені воїни, що побували в пеклі війни – учасники АТО з Козина. Депутат Обухівської районної ради, Голова фракції радикальної партії О.Ляшка В.К.Тимченко вручив воїнам народні відзнаки. З словами вдячності звернулась до воїнів АТО заступник голови Козинської селищної ради Т.Г.Червенчук.
    В заході взяли участь: Народний драматичний колектив «Синій птах» Козинського міського будинку культури (керівник І.М.Корніюк), дитячий вокальний ансамбль «Дзвіночки» Козинської школи мистецтв, директор Козинської школи мистецтв Н.Д.Назарчук. Свої вірші, присвячені Героям Небесної Сотні прочитав О.Хмельовський.
     Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незалежним, а народ – нескореним. Вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.  
     Будьмо ж гідними великої слави Героїв України!